Thuis » Het Leven en de Carrière van Oprah Winfrey

Advertentie

Het Leven en de Carrière van Oprah Winfrey

Oprah Winfrey, een van ’s werelds meest invloedrijke vrouwen, heeft een opmerkelijke reis afgelegd van een moeilijke jeugd tot een iconische mediapersoonlijkheid. Geboren op 29 januari 1954 in Mississippi, Verenigde Staten, overwon Winfrey tal van obstakels om een ongekende hoogte van succes te bereiken.

Winfrey begon haar carrière als lokale nieuwslezer en werkte zich snel op naar een nationaal erkende talkshowhost met haar programma “The Oprah Winfrey Show”, dat van 1986 tot 2011 werd uitgezonden. Haar show werd al snel een van de best bekeken en meest invloedrijke programma’s in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, waarbij ze onderwerpen besprak variërend van zelfhulp en empowerment tot maatschappelijke kwesties zoals ras, gendergelijkheid en huiselijk geweld.

Naast haar televisiewerk is Winfrey ook een succesvolle zakenvrouw, filantroop en actrice. Ze heeft haar eigen mediabedrijf, Harpo Productions, opgericht en heeft tal van films en tv-programma’s geproduceerd. Ze heeft ook verschillende boeken geschreven en is een fervent voorvechter van literatuur en onderwijs.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie